Εύκολες συνταγές

Συνταγή πίτσας με ζαμπόν

Συνταγή πίτσας με ζαμπόν

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή για πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική αγαπημένη που συνδυάζει τις αλμυρές γεύσεις ζαμπόν, τυριού και ένα μείγμα από λαχταριστές επικαλύψεις. Με την τραγανή κρούστα και το λιωμένο τυρί, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για πίτσα. Είτε διοργανώνετε ένα πάρτι είτε απλά λαχταράτε μια σπιτική πίτσα, αυτή η συνταγή είναι μια πιο ευχάριστη στο πλήθος που θα αφήσει όλους να θέλουν περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Ζύμη πίτσας
Γλυκά
Σάλτσα
Τυρί
Αρυκτικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζαμπόν σε φέτες
½ φλιτζάνι σάλτσα πίτσας
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής
1 πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¾ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη πίτσα με ζαμπόν, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Χτυπάμε με σύρμα ή κουτάλι για ανακάτεμα
– Ο πλάστης
– Ταψί ή πέτρα πίτσας
– Κόφτης πίτσας ή μαχαίρι
– Φούρνος

Προετοιμασία

Ζύμη πίτσας:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγιά στιγμής και μια πρέζα αλάτι.
2. Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό και ελαιόλαδο στο στεγνό μείγμα ενώ ανακατεύετε με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα.
3. Μόλις αρχίσει να ενώνεται η ζύμη, τη μεταφέρετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
4. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζετε σε λαδόκολλα, σκεπάζοντάς την με καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Γλυκά:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 450°F (230°C).
2. Ανοίγετε τη ζύμη της πίτσας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια στο πάχος που επιθυμείτε και τη μεταφέρετε σε λαδόκολλα ή πέτρα πίτσας.
3. Απλώστε τη σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.
4. Ρίξτε τριμμένο τυρί μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα, εξασφαλίζοντας μια καλά καλυμμένη βάση για τις επικαλύψεις.
5. Τοποθετήστε το ζαμπόν κομμένο σε φέτες, την πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις μαύρες ελιές και οποιαδήποτε άλλη επικάλυψη επιθυμείτε πάνω από το τυρί.
6. Αλατοπιπερώστε την πίτσα με αποξηραμένη ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Ψήσιμο:

1. Τοποθετήστε την έτοιμη πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και το τυρί να φουσκώσει και να λιώσει.
2. Μόλις γίνει, αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες.

Χρόνος προετοιμασίας

Η διαδικασία προετοιμασίας αυτής της συνταγής για πίτσα με ζαμπόν διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει η ζύμη και περίπου 20 λεπτά για την προετοιμασία και το ψήσιμο της επικάλυψης. Ο πραγματικός χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές μαγειρικές δεξιότητες και τον εξοπλισμό κουζίνας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για τραγανή κρούστα, προθερμάνετε το φούρνο και το ταψί ή το κουκούτσι της πίτσας πριν βάλετε την πίτσα πάνω του.
– Για να μην κολλήσει, αλευρώνετε ελαφρά την επιφάνειά σας όταν ανοίγετε τη ζύμη.
– Προσαρμόστε τις επικαλύψεις για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας. Μη διστάσετε να προσθέσετε άλλα συστατικά όπως ανανά, μπέικον ή φρέσκα βότανα.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικά τυριά όπως τσένταρ, προβολόνε ή γκούντα για να βελτιώσετε το γευστικό προφίλ της πίτσας ζαμπόν σας.
– Για να πετύχετε ένα τέλεια λιωμένο και χρυσαφένιο τυρί, τοποθετήστε την πίτσα στην επάνω σχάρα του φούρνου σας κατά το ψήσιμο.
– Για καπνιστή γεύση, μπορείτε να αλείψετε την κρούστα με λίγο ελαιόλαδο και να την πασπαλίσετε με μια πρέζα καπνιστή πάπρικα πριν προσθέσετε τις επικαλύψεις.
– Μην υπερφορτώνετε την πίτσα με πολλές επικαλύψεις, καθώς αυτό μπορεί να βαρύνει τη ζύμη και να την εμποδίσει να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη
Υδατάνθρακες
Παχύς
Νάτριο

320
18g
35 g
12g
790 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε τη νόστιμη πίτσα με ζαμπόν, μπορείτε να τη συμπληρώσετε με μια φρέσκια σαλάτα κήπου ντυμένη με βινεγκρέτ βαλσάμικο ή μια πλευρά κριτσίνι σκόρδου για ένα πλήρες γεύμα. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε μαζί με μερικά πικάντικα τουρσιά ή ένα μπολ με κρεμώδη σούπα ντομάτας.

Για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή παρουσίαση, κόψτε την πίτσα σε φέτες και τακτοποιήστε τις σε μια ξύλινη σανίδα ή σε μια διακοσμητική πιατέλα. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Αυτό θα προσθέσει μια πινελιά χρώματος και φρεσκάδας στο πιάτο. Σερβίρετε την πίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή και το τυρί είναι αφράτο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε την κρύα πίτσα σε αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τη σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε το στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και όταν είστε έτοιμοι να το απολαύσετε ξανά, μπορείτε να ζεστάνετε ξανά τις φέτες στο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η υφή της κρούστας μπορεί να αλλάξει ελαφρώς κατά την αναθέρμανση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή της πίτσας με ζαμπόν περιλαμβάνει πολλά συστατικά με πιθανά οφέλη για την υγεία. Το ζαμπόν παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ προσθέτει μια αλμυρή γεύση στην πίτσα. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά. Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τα μανιτάρια προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β και μέταλλα.

Αν και η πίτσα δεν θεωρείται συνήθως υγιεινή τροφή, μπορείτε να την κάνετε πιο θρεπτική χρησιμοποιώντας κρούστα ολικής αλέσεως και προσθέτοντας πολλά λαχανικά. Επιπλέον, ο έλεγχος των μερίδων και η μετριοπάθεια είναι το κλειδί για την απόλαυση οποιουδήποτε πιάτου σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για πίτσα με ζαμπόν, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι άλλες νόστιμες παραλλαγές πίτσας:
– Margherita Pizza: Μια κλασική πίτσα με φρέσκια ντομάτα, τυρί μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
– Πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου: Παγιά σάλτσα μπάρμπεκιου, ψητό κοτόπουλο, κόκκινα κρεμμύδια και κόλιαντρο συνδυάζονται σε μια τυρώδη βάση.
– Veggie Supreme Pizza: Συσκευασμένη με μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια, ελιές και κρεμμύδια.
– Πίτσα Pepperoni: Μια διαχρονική αγαπημένη με πικάντικες φέτες πεπερόνι και λιωμένο τυρί.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για πίτσα ζαμπόν αντλεί έμπνευση από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως ο Jamie Oliver, ο Gordon Ramsay και η Nigella Lawson. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις τους στις παραδοσιακές συνταγές έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της γευστικής και χορταστικής πίτσας. Συνδυάζοντας τις τεχνικές τους και ενσωματώνοντας προσωπικές πινελιές, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή που αποτυπώνει την ουσία αυτών των διάσημων σεφ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button