Εύκολες συνταγές

Συνταγή νιόκι με ναπολιτάνικη σάλτσα

Σχετικά με τη συνταγή

Το νιόκι με τη ναπολιτάνικη σάλτσα είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που συνδυάζει μαξιλαροτάκουνα νιόκι πατάτας με μια πλούσια και γευστική σάλτσα με βάση την ντομάτα. Αυτή η συνταγή συγκεντρώνει τα καλύτερα και των δύο κόσμων: τρυφερά σπιτικά νιόκι και μια νόστιμη ναπολιτάνικη σάλτσα σιγοβρασμένη στην τελειότητα. Τα νιόκι, φτιαγμένα από το μηδέν, παρέχουν μια παραδεισένια υφή που συμπληρώνει τις δυνατές γεύσεις της σάλτσας.

Συστατικά

<πίνακας>

Νιόκι
Νεαπολίτικη σάλτσα

Πατάτες
Κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κρεμμύδι

Αυγό
Σελίδες σκόρδο

Αλάτι
Ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο
Φρέσκος βασιλικός

Αποξηραμένη ρίγανη

Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, θα ζεσταθεί:
– Μεγάλη κατσαρόλα για το βράσιμο των νιόκι
– Μπολ ανάμειξης
– Πολτοποιητής πατάτας ή ρύζι
– Μαχαίρι και ξύλο κοπής
– Σουρωτήρι ή σουρωτήρι
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι.
2. Στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
3. Πολτοποιήστε ή ρύζι τις πατάτες μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.
4. Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο στον πουρέ πατάτα, ανακατεύοντας μέχρι να κάνετε μια υφή σαν ζύμη.
5. Χωρίστε τη ζύμη σε μικρότερες μερίδες και τυλίξτε κάθε μερίδα σε μακριά σχοινιά σε αλευρωμένη επιφάνεια.
6. Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
7. Προαιρετικά: Δημιουργήστε ραβδώσεις σε κάθε κομμάτι νιόκι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για την υφή (πιέστε κάθε κομμάτι στα δόντια του πιρουνιού και κυλήστε το απαλά).
8. Βρείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε τα νιόκι μέχρι να επιπλεύσετε στην επιφάνεια. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 2-3 ​​λεπτά.
9. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη ναπολιτάνικη σάλτσα σοτάροντας σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γίνει διάφανο.
10. Προσθέστε θρυμματισμένες ντομάτες, αποξηραμένη ρίγανη, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά.
11. Κόψτε χοντρικά τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και προσθέστε τα στη σάλτσα λίγο πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά σας στην κουζίνα. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για την προετοιμασία των νιόκι και άλλα 30 λεπτά για τη ναπολιτάνικη σάλτσα. Επομένως, αφήστε τον εαυτό σας περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος για να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε τη διαδικασία μαγειρέματος και να δημιουργήσετε ένα νόστιμο γεύμα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, μπορείτε να κάνετε μερικές υποκαταστάσεις συστατικών σε αυτήν τη συνταγή. Αντικαταστήστε το αυγό στη ζύμη νιόκι με μια εναλλακτική vegan, όπως λιναρόσπορο ή σάλτσα μήλου. Αντί να χρησιμοποιήσετε βούτυρο στη σάλτσα, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ή vegan μαργαρίνη. Τα υπόλοιπα συστατικά, όπως οι πατάτες, το αλεύρι και τα καρυκεύματα, είναι συνήθως φιλικά προς τους vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν βράζετε πλήρως τις πατάτες, βεβαιωθείτε ότι είναι ψημένες και τρυφερές για να κάνετε εύκολη πολτοποίηση και λεία υφή για τη ζύμη νιόκι.
– Προσέχετε να μην παραπονεθεί η ζύμη των νιόκι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
– Πασπαλίστε την επιφάνεια σας με αλεύρι όταν τυλίγετε τα σχοινιά νιόκι για να μην κολλήσουν.
– Μην γεμίζετε υπερβολικά την κατσαρόλα όταν μαγειρεύετε τα νιόκι. μαγειρέψτε τα σε παρτίδες εάν χρειάζεται για να αποφύγετε να σβολιάσουν.
– Δοκιμάστε τη ναπολιτάνικη σάλτσα καθώς σιγοβράζει και προσαρμόζεται το καρύκευμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μια πρέζα ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της οξύτητας των ντοματών στη σάλτσα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα νιόκι με σάλτσα ναπολιτάνικης σάλτσας:

  • Θερμίδες: 350
  • Υδατάνθρακες: 65 g
  • Πρωτεΐνη: 8 g
  • Λιπαρά: 5 g
  • Ίνες: 5 g
  • Νάτριο: 800 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε νιόκι με σάλτσα ναπολιτάνικης σάλτσας, πιάστε τα μαγειρεμένα νιόκι και απλώστε τα με τη ζεστή σάλτσα. Για μια κομψή πινελιά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αυτό το πιάτο ζεστό και συνδυάστε το με μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με μπινεγκρέτ βαλσάμικο ή λίγο ψωμί σκορδόψωμο για να κλείσετε το γεύμα. Οι φρέσκες γεύσεις μιας απλής σαλάτας ρόκας ή ψημένων λαχανικών μπορούν επίσης να είναι υπέροχα συνοδευτικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα νιόκι θα μείνουν φρέσκα έως και 2 ημέρες, ενώ η ναπολιτάνικη σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 4 ημέρες. Όταν τα ξαναζεστάνετε, ζεστάνετε απαλά τα νιόκι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και ζεστάνετε τη σάλτσα ξεχωριστά πριν τα συνδυάσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή νιόκι με ναπολιτάνικη σάλτσα περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά. Οι πατάτες παρέχουν μια καλή πηγή βιταμινών C και B6, καθώς και καλίου και φυτικών ινών. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με διάφορα συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς. Το σκόρδο περιέχει ενώσεις με πιθανές ανοσοενισχυτικές και αντιμικροβιακές δαπάνες. Ο βασιλικός προσφέρει βιταμίνες Α και Κ, μαζί με αντιφλεγμονώδεις πληροφορίες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το νιόκι με τη ναπολιτάνικη σάλτσα, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Νιόκι με σάλτσα πέστο: Αντικαταστήστε τη ναπολιτάνικη σάλτσα με ένα ζωντανό σπιτικό πέστο φτιαγμένο με φρέσκο ​​βασιλικό, κουκουνάρι, σκόρδο, τυρί παρμεζάνα και ελαιόλαδο.
– Νιόκι Alla Sorrentina: Γεμίστε τα μαγειρεμένα νιόκι με μια κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα και φρέσκο ​​βασιλικό και στη συνέχεια ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν.
– Νιόκι Καρμπονάρα: Ρίξτε τα μαγειρεμένα νιόκι με ένα κρεμώδες αυγό και σάλτσα παρμεζάνας, τραγανό μπέικον ή πανσέτα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για ένα πλούσιο και απολαυστικό πιάτο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα της Νάπολης, γνωστή για τις γευστικές σάλτσες και τα ντελικάτα χειροποίητα ζυμαρικά. Διάσημοι σεφ όπως ο Gennaro Contaldo και ο Giada De Laurentiis έχουν διαδώσει την αυθεντική ιταλική κουζίνα, εμποτίζοντας τις συνταγές τους με πάθος και δημιουργικότητα. Η αφοσίωσή τους στη διατήρηση της ουσίας των ιταλικών γεύσεων δημιούργησε έμπνευση για αυτό το νιόκι με τη συνταγή της ναπολιτάνικης σάλτσας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button